Argan Yagi Faydalari


argan yağının faydaları

Genelde adettendir, satılan ürün için faydaları şunlardır denilir ve çeşitli şeyler sıralanır, tabi satmak için olmadık şeyler yazılır. Argan yağı yazısı yazmak için internette biraz araştırma yaptık, okuduklarımız karşısında af buyurun çüş artık dan başka bir şey diyemedik.


Aşağıda Okuyacaklarınız bundan biraz farklı, ancak şu konuda sizleri uyarma gereği duyuyoruz, bir takım etkiler bilimsel ispat taşımadığı sürece sadece iddiadır. Aşağıda yazılanlar kullanıcıların deneyim ve tecrübeleri sonucu açığa çıkmış bilgilerdir. Bilimsel kesinlik taşımaz. Hani biz diyelim de sonra kalkıp bunu okudum bu yağ neden şunu şunu yapmıyor demeyin.


ARGAN YAĞI FAYDALARI


Argan yağı cildi ve saçları nemlendirir ve kurumaya karşı korur. Ciltteki nem dengesini koruduğu için cildin yaşlanmasına karşı anti-aiging etkileri vardır. Ciltteki nem dengesini muhafaza ettiği için kuru ciltleri korur. İşlem görmüş ve kuru saçları nemlendirerek elastikiyet verir, böylece koparak dökülmeleri azaltır, saçları besler güçlendirir.

Kaynak: http://www.argan-yagi.org/argan-yaginin-faydalari/


Argan Yağının Etkileri



  • Göz altı kırışıklıklarında etkilidir.
  • Sigara, stres, çevre kirliliğinin olumsuz etkilerini ortadan kaldırmaya yardımcı olur, cildinizi canlandırıcı etkileri mevcuttur.
  • Cildin yumuşamasına yardımcı olmasıyla bilinir.
  • Ciltteki tahrişe karşı yatıştırıcı etkileri bilinmekte ve tahrişe karşı kullanılmaktadır.
  • Yoğun nemlendirme özelliği ve içerisindeki e vitamini sayesinde ciltteki kırışıklıkları azaltarak cildinizin sıklaşmasına yardımcı olur.
  • Hamilelik oluşan vücut çatlakları ve kilo alma sonucu oluşan vücut çatlaklarının görünümünün hafiflemesine yardımcı olduğu bilinmektedir.
  • Saç kırıklarının oluşmasını önleyip saçları beslediği bilinir.
  • Yıpranmış ve donuklaşmış saçlarda parlaklık sağlamaktadır.
  • Kırılgan tırnak yapısını güçlendirir.
Faslı kadınlar yüzyıllar boyunca bu yağı cilt çatlaklarına ve kırışıklıklara masaj yaparak uygulamışlardır. Ancak Argan Yağı’nın en etkileyici özelliği yaşlanmayı önleyici anti-aging özelliğidir. Argan yağının en önemli faydası cildin genç kalmasına yardımcı olmasıdır. Ayrıca bilinen en iyi saç bakım yağlarından birisidir. 

Unutmadan bu yağ için sürekli Fas'lı kadınların güzellik sırrı diye tanıtım yapıyorlar. İş bu satırları yazan kişi, Fas'ta bulunmuş ama öyle çok güzel kadın görmemiştir. En azından Rabat (fasın başkenti), Marrakesh ve Casablanca dolaylarında durum öyleydi. Bu durumda Argan yağı için Fas'lı kadınların güzellik sırrı diyenler ya Fas'ta bulunmamışlardır ya da Fas'lı kadınlar güzelleşmek için argan yağı kullanmıyorlar. 

Konu nereden nereye geldi ama siz her halükarda Casablanca filmini bir kez daha izleyin güzel film neticede.



BU ARGAN YAĞI YAZISINI BEĞENDİYSENİZ  
AŞAĞIDAKİ SOSYAL MEDYA DÜĞMELERİ 
YARDIMIYLA PAYLAŞIN 
MAKSAT EŞ DOST OKUSUN BİLGİLENSİN !...

Share on Tumblr

Yorum Ekleyin