Argan Yagi Kullanimi

argan yağı kullanımı
Argan yağına dair bir çok efsane dolaşıyor. Argan yağının safını bulabilen şanslı azınlıktaysanız bu sefer nasıl kullanacağınızı bilmediğinizi biliyoruz. Çünkü gerek internet sitelerindeki yazılar gerekse çeşitli online tartışma platformlarındaki yazıları okudukça gördük ki, bu yağın kullanımı ciddi anlamda bilinmiyor.

Argan Yağı Kullanımı


Diğer bitkisel yağlarda olduğu gibi argan yağında da kullanım oranı için bilmeniz gereken ilk şey kırkpınar güreşçilerine rakip olmadığınızdır. Yani az kullanınız.

Yağı kullanım bölgenize göre çeşitli değişiklikler mevcuttur.

Argan Yağı Saça Nasıl Kullanılır


Argan yağını saçlarınızda kullanacaksanız eğer, saf argan yağı kullanmanız gerektiğini unutmayın. Elinizdeki saç bakım ürününün içerisinde argan yağı harici başka şeyler yazıyor olabilir. Örneğin başka yağlar ve başka maddeler bu durumda elinizdeki yağ saf argan yağı olmadığı için saçlarınıza argan yağı bakımı yapmış olmazsınız.

Genelde argan yağlı şampuanlar, saç serumlar, saç kremleri ve türlü ürünler üretilmektedir. Bu ürünlerin asla saf argan yağının yerini tutmayacağını bilmenizi isteriz. Ayrıca içerisinde argan yağı var diye bu tarz ürünlere normalden daha fazla paralar vermenize gerek yok. Diyelimki argan yağlı şampuan kullanmak istiyorsunuz. herhangi bir şampuana damlatacağınız 4 damla argan yağı aynı işlevi görecektir, çünkü piyasadaki argan yağlı şampuanlarda bundan fazlası yoktur. ya da argan yağlı saç kremi, serum cilt kremi için de aynı şeyler geçerli, evet sihirli formül 4 damla.

Argan yağı ile saç bakımı yapacaksanız, yağı saçlarınıza geceden sürüp bir bone yardımıyla saçlarınızı korumanız gerekiyor. Bu durumda ara sıra sıcak havluyla kompres yaparsanız veya bir saç kurutma makinesiyle ısı uygularsanız yağın saçınıza daha iyi işleyecektir.

Argan yağı diğer yağlara oranla daha pahalı bir yağ olduğu için saç bakımında saf argan yağını yarı yarıya hindistan cevizi yağı ile karıştırabilirsiniz. Böylece özellikle boyalı saçların bakımında daha etkili sonuçlar alırsınız. 

Argan Yağının Ciltte Kullanımı


Argan yağı cilt bakımında kesinlikle saf kullanılması gereken bir yağdır. Cildinizde argan yağını özellikle akşamları kullanmaya özen gösterin. aslında her yağ için geçerli bir durumdur bu, cildinize yağ bakımı yapıyorsanız çok fazla gün ışığı görmemeniz sizin yararınıza olacaktır. 

Argan yağını besleyici amaçlı kullanabilirsiniz anti-aiging etkilerinden faydalanabilirsiniz. 1-2 damla argan yağı bütün yüzünüze yeterli olacaktır. 

Sivilceli ciltler için argan yağı kullanılmasının çok mantığı yoktur. Sadece kuvvetli temizleyiciler vb. kullanılıyorsa, argan yağı nemlendirici olarak kullanılabilir. Cildinizin yağlanmasını ve sebum üretmesini dengeleyecektir. Ama sivilcelerinize bir çözüm çare olarak düşünmeyin. güçlü temizleyiciler sonrası nemlendirici amaçlı kullanabilirsiniz.

Cilt lekelerinde argan yağı kullanmanıza gerek yok, çünkü bir işe yaramaz.

Argan Yağı Cilt Çatlaklarında Kullanımı


Eğer argan yağını cilt çatlaklarında kullanmak gibi bir niyetiniz varsa, iş bu durumda kakao yağını da es geçmeyin deriz, hatta araya badem yağı da ilave edebilirsiniz. 20 ml argan yağı 20 ml badem yağına 100 ml benmari eritilmiş kakao yağı ilave edin çatlaklarınıza kullanın. Sonuç eh işte biraz etki görürsünüz. Ama hamileyseniz veya diyet yapıyorsanız, bu yağları çatlaklar oluşmadan önce kullanın o zaman çok daha etkili olacaklardır.



BU ARGAN YAĞI YAZISINI BEĞENDİYSENİZ  
AŞAĞIDAKİ SOSYAL MEDYA DÜĞMELERİ 
YARDIMIYLA PAYLAŞIN 
MAKSAT EŞ DOST OKUSUN BİLGİLENSİN !...


Share on Tumblr

Yorum Ekleyin