ARGAN YAGİ

Argan Yağı

Argan ağacı meyvelerinin çekirdeklerinden elde edilen argan yağı son dönem oldukça popüler olan bitkisel yağlar arasındadır. Fas coğrafyasının kendine has ikliminde yetişen bir ağaç olan "argania spinosa" dan elde edilen bu yağ berberi kabileler tarafından yüzyıllardır kullanılmaktadır.


Argan yağı doğru kullanıldığı zaman, sonuçlarıyla kullanıcını şaşırtacak nitelikte bir yağdır, ancak talebi oldukça yoğun olan bu yağın orjinalini bulmak zordur. İşte bu makalemizde size argan yağına dair bilgiler vereceğiz.


Argan Yağı Özellikleri

Argan yağının yapısında bulunan yağ asitleri ve diğer maddeler şunlardır. Aşağıda verilen rakamlar ortalama rakamlardır.

Oleik Acid       %43
Linoleik Acid   %37
Palmitik Acid   %12
Stearik Acid    %6
Lilonelik Acid   %0,5
Diğer Madde   %1,5 (bunlar çeşitli artık, kül, su vb olabilir, yağın karekteristik kokusu ve tadını kısmen bu diğer maddeler belirler)


Argan yağının daha çok yüksek tokoferol yani E vitamini içermesiyle ön plana çıkan bir yağdır. Ayrıca bu yağın içeriğinde Karoten, Skualen, ve bazı fenoller itiva etmektedir. Bu fenoller ( kafeik asit, oleurpein, vanilik asit, tyrosol, resorsinol, epikateşin ve kateşin) olarak bilinmektedir.

Son yıllarda popülerliği oldukça fazla artan argan yağı bir çok rivayet, söylenti ve asılsız iddialarla satılmaya çalışılmaktadır.

Abartılı etki, mucizevi söylemlere kanmamalısınız. Oldukça kaliteli bir yağ olan argan yağı saç bakımından cilt bakımına kadar bir çok alanda kullanılabilir. Oldukça faydalı bir bakım yağı olan argan yağını saçınızda ve cildinizde inanılmaz değişimler yapabilecek beklentilerle satın almayın mucizevi etkiler beklemeyin.  

Argan Yağını özelikle saçlarınızın bakımında kullanabileceğinizi belirtelim, bu yağ yoğun e vitamini içeriği sayesinde saçlarda boya, röfle, fön vb. işlemler sonucu oluşan hasarların etkisini azaltma noktasında oldukça başarılıdır.


Argan Yağı Alırken


Argan yağına olan ilgi artarken, bir çok kişi ve kuruluşun bu yağın ticaretiyle uğraşmaya ve reklam yapmaya başlağı son yıllarda, yapılan reklam ve tanıtımların etkisiyle insanların ilgisi daha da artmıştır.

Ancak unutmayınız ki, ürerinde her argan yağı veya argan oil yazan ürün argan yağı değildir. bu noktada ürün içeriğine bakmalısınız. Saf argan yağında sadece Argan yağı, pure natural argan oil vb bilgiler yazmalıdır. 

Piyasada bulunan argan özlü, argan yağı özlü, argan yağlı gibi ibarelerle tanıtılan ürünlerin içeriklerindeki argan yağı oranları oldukça düşüktür.

Ayrıca argan yağı olarak satılan bazı yağ karışımlarının üzerinde büyük harflerle argan yağı yazmasına rağmen içeriğinde bir çok yağ vb madde olduğunu görürsünüz. Bu yağlar saf argan yağı değildir. Ürünlerin içerik bilgilerine dikkat etmelisiniz. 

Saf olduğu iddiası ile satılan satılan yağlarda ise güvendiğiniz markalardan almanızda fayda var, çünkü ne yazık ki ülkemizde satılan yağların büyük çoğunluğu saf değildir.



BU ARGAN YAĞI YAZISINI BEĞENDİYSENİZ  
AŞAĞIDAKİ SOSYAL MEDYA DÜĞMELERİ 
YARDIMIYLA PAYLAŞIN 
MAKSAT EŞ DOST OKUSUN BİLGİLENSİN !...

Kaynak:


Kategori:
Share on Tumblr

Yorum Ekleyin