Saf Argan Yagi

saf argan yağı
Argan yağının saf olduğunu yani orjinal argan yağı olduğunu tüketicilerin anlaması gerçekten zordur. Tabi yağın belli başlı karakteristik özellikleri vardır bu özellikleri taşıyan bir argan yağı saf olmasa bile safa yakındır. 

Saf Argan Yağı

Orjinal argan yağını, kokusu, rengi, tadı ve kıvamı gibi dört temel kriterle anlayabilirsiniz.

Argan Yağı Kokusu

Piyasada argan yağı adı altında satılan bir çok yağ, parfüm gibi kokmaktadır. Oysa saf argan yağı kokmaz yani argan yağının orjinali parfüm gibi kokmaz. Kendine has külümsü ve hafif bir koku barındırır ama bu koku çok keskin değildir.

Argan Yağı Rengi

Orjinal argan yağının rengi koyu sarıdır. Satılan bazı argan yağları çok açık sarı ve şeffaf görünümdedir bu yağlar saf değildir. Yağı şeffaf bir şişeye döktüğünüzde yağın rengini gözlemlersiniz. Ancak bu gözlemi yaparken yağı çay tabağı ya da cam bir zemine dökmeyiniz ışık kırılımından dolayı yağ size şefaf gözükecektir. şeffaf bir şişe kullanmanızda fayda var.

Argan Yağının Tadı

Argan yağının tadı çok acı veya tatlı değildir. Argan yağında buruk külümsü bir tad vardır. çok karakteristik bu tad yağın imal sırasındaki işlemlere bağlı olarak değişebilmektedir.

Argan Yağının Kıvamı

Argan yağı çok koyu kıvamlı değildir, sıvı özellikliği yüksek olan argan yağını cildinize uyguladığınızda süretle emilmesi gerekmektedir. Orjinal argan yağı cilt tarafından hızla emilmektedir.


BU ARGAN YAĞI YAZISINI BEĞENDİYSENİZ  
AŞAĞIDAKİ SOSYAL MEDYA DÜĞMELERİ 
YARDIMIYLA PAYLAŞIN 
MAKSAT EŞ DOST OKUSUN BİLGİLENSİN !...

Kategori:
Share on Tumblr

Yorum Ekleyin